"TVOJ DRUG TE MOLI NE VREĐAJ, TO BOLI"

 

 

Tvoj drug te moli, ne vređaj to boli!

 

U sredu, 4. marta 2020. godine u našoj školi obeležen je  Dan ružičastih majica,  manifestacijom na kojoj su  učestvovale  osnovne škole koje su se prijavile na Konkurs pod nazivom „Tvoj drug te moli, ne vređaj to boli“. Učenici osnovnih škola  „ Jovan Mikić“, „Ivan Goran Kovačić“, „Sečenji Ištvan“, „Sonja Marinković“, „ Jovan Jovanović Zmaj“ „Matija Gubec“ i „Vuk Karadžić“ osmislili su  i prikazali filmove, izveli dramske prikaze, muzičke numere i recitacije na zadatu temu.  Svaka reč , simbolične poruke, metafore, verbalni i neverbalni prikaz učenika govorio je o tome da je pojava vršnjačkog nasilja nedopustiva, da je zabranjeno zlostavljati ili povređivati svog druga, kako da pomognu svom drugu u situaciji nasilja, kome da se obrate ...

Još jednom smo se uverili koliko snažno učenici uz pomoć svojih nastavnika mentora prenose poruku PROTIV vršnjačkog nasilja.

Veoma smo počastvovani učestvovanjem roditelja naših učenika.  Dragana Matković koja je član tima za zaštitu , kao i predsednica saveta roditelja Marija Uskoković bile su u ulozi članica žirija. Predsednica žirija bila je prosvetna savetnica Jadranka Kojić, koja je i proglasila prva tri osvojena mesta na današnjoj manifestaciji:

  1. mesto osvojili su učenici 6. razreda  OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta izvođenjem dramskog prikaza uz muzičku numeru pod nazivom „Nek svud ljubav sja“. Nastavnici mentori  bile su nastavnica srpskog jezika ove škole Slađana Knežević i koordinator  učeničkog parlamenta Danijela Radnić.
  2. mesto osvojio je učenik  7.a  OŠ“Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandar Macura koji je izveo tekst  na temu vršnjačkog nasilja uz muziku pesme „Verujem, ne verujem“  pevača Bajage. Mentor je bila nastavnica muzičkog vaspitanja  Dragana  Sinobad.
  3. mesto osvojili su učenici odeljenja 7.a OŠ“Jovan Mikić“ koji su izveli dramski prikaz pod nazivom  „Ne dozvoli da budem meta“  za koji je scenario napisala učenica 7.a Jelena Damjanović. Mentor je bila nastavnica srpskog jezika Snežana Čutura.

Učesnici su nagrađeni simboličkim nagradama . Zahvaljujemo se svim školama na učestvovanju. Cilj naše škole je da inicijativa obeležavanja Dana ružičastih majica koju je pokrenuo tim za zaštitu,  u narednim godinama bude što masovnija i da obuhvati sve škole naše Opštine a i šire...


Podeli