Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Andersenove bajke u II a

andersen

U saradnji sa učiteljicom Natalijom Tucakov i njenim  II a  razredom obeležili smo SVETSKI DAN čitanja bajki. Učenici su pročitali Andersenove bajke i sa velikim nestrpljenjem čekali da prezentuju sve ono što su pročitali. Družili smo se sa likovima iz bajki dva časa. Upoznali smo se sa životom i radom Hansa Kristijana Andersena. Kroz zanimljiv kviz o bajkama učenici su pokazali izuzetno znanje o sadržaju i likovima iz pročitanih bajki. Kruna svega je bila dramatizacija omiljenih bajki.

                                        Bravo II a!
"Biberče" u dečijoj mašti

Poruka današnjeg dvočasa na kojem sam sa učiteljicom Snežanom Milojević i njenim II d razredom imala je - "Dobro se dobrim vraća". Zajedničkim snagama obradili smo narodnu bajku "Biberče". Rešavali smo rebuse,izražajno čitali bajku ,razgovarali o njoj,uočavali osobine junaka,opisivali ih,uviđali nemoguće,pronalazili poruke...Najinteresantniji je bio opis Biberčeta,dokaz koliko se dečija mašta razvija čitanjem bajki.Biberce

Vreme nam je proletelo u radu pa smo se dogovorili da se opet vidimo već u sledeći petak :-)

Dani Branislava Nušića

Branislav Nušić

Članovi sekcije "Mladi bibliotekari" (viši razredi) dobili su zadatak i instrukcije da saznaju što viče o našem daleko poznatom Branislavu Nušiću. Svoja zapažanja o njegovim delima i njegov život napisali su na papirima koje smo postavili na pano u školskoj biblioteci. Njegove poznate knjige smo izdvoji i time skrenuli pažnju na ova sjajna dela koja se nalaze u našoj školskoj biblioteci.

Na ovaj način se učenici naše škole informisu o životu i radu Branislava Nušića. A  isticanjem njegovih knjiga lakše se opredeljulju koju će knjigu čitati.

Pesme Dobrice Erića u školskoj biblioteci

2 d

Učenici 2 d su sa svojojm učiteljicom Snežanom Milojević proveli dva školska časa u školskoj biblioteci. Na času smo se upoznali sa pesnikom Dobricom Erićem i njegovim radom. Recitovali smo, ispisivali stihove, ilustroivali ih i smenili još mnoštvo raznih aktivnosti koje su čas učinile izuzetno aktivnim i zanimljivim. Od crteža ćemo napraviti izložbu u okviru školske biblioteke.

Najbolji  recitatori su bili Ena Bukvić, Nina Vujić i Petar Vukov.

 

Čitaoci i recitatori IV b u školskoj biblioteci

Čitaoci i recitatori IV b u školskoj biblioteci

Učenici 4 b su sa svojojm učiteljicom Tatjanom Đurić Đember proveli jedan školski čas u školskoj biblioteci. Čas je protekao je u veoma interesantnoj atmosferi. Na času smo recitovali,izražajno čitali i trudili se da budemo najbolji u svojoj grupi. Zatim je usledilo ilustrovanje i zapis najboljeg dela recitacije,čitanja. Od crteža ćemo napraviti izložbu. Najbolji  recitatori su bili Andrej Kovačević,Suzana Rudić Vranić i Nikolić Branko. A iz grupe čitača Divna Dulić, Jovana Spasenić i Nikola Šaponjić .

 PRVA PREDHODNA ( Stranica 164 od 167 ) SLEDEĆA POSLEDNJA