Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


PLANETA JE U VAŠIM RUKICAMA

Poruka i smisao ovonedeljne sekcije je prenošenje i shvatanje poruke "PLANETA JE U VAŠIM RUKICAMA". Članovi sekcije su kroz poučnu priču Lucije Tasić, dramski tekst i razgovor shvatili koliko je naša planeta Zemlja bolesna i šta bi trebali da radimo da ona ozdravi što pre. Poruku su prikazali crtežima koji ulepšavaju školsku biblioteku i time šire poruku i ostalim učenicima.

PRIČA O MASLAČKU

Učenici 4.d su sa školskom bibliotekarkom saslušali i obradili poučnu priču o maslačku, a zatim su uposlili svoje rukice. Predivni radovi krase pano školske biblioteke.

DAN PLANETE ZEMLJE - 22.APRIL

Međunarodni Dan planete Zemlje - 22. april obeležava se širom sveta različitim
manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima,ljudima na značaj očuvanja prirode.

Cilj akcija i manifestacija koje se održavavaju je podizanje nivoa ekološke
svesti, edukovanje i motivisanje ljudi da se aktivno uključe u borbu za očuvanje
planete Zemlje.

Ovo je praznik,koji je posvećen planeti Zemlji kako bi se upozorilo na opasnost koja preti životu na njoj usled naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom. Sve to dovodi do ispuštanja velikih količina otrovnih supstanci u
atmosferu i povećanog iskorišćavanja fosilnog goriva.

Dan planete Zemlje, obeležava se u svetu od 1992. godine, kada je na konferenciji UN o životnoj sredini, u Rio de Žaneiru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja.

U našoj školi, Dan planete Zemlje obeležen je edukovanjem učenika i kreativnom radionicom koju su sprovele nastavnica engleskog jezika Sabina Nalić i školska bibliotekarka.

USKRŠNJE BIBLIOTEKARSKE RADIONICE

Članovi bibliotekarske sekcije imali su tokom cele protekle nedelje sekcije na kojima su se kreativno izrazili i družili. Predivni ukrsi su spremni da dočekaju zeku!

USKRŠNJA RADIONICA U 4.B

Školski bibliotekar održao je radionicu u 4.b. tema radionice je bila Uskrs. U skladu sa temom napravili smo kreativne radove koje su deca sva srećna ponela svojim kućama.PRVA PREDHODNA ( Stranica 1 od 173 ) SLEDEĆA POSLEDNJA