Odeljenski starešina: Barović Daniel


Raspored časova
Spisak učenika

AKTIVNOSTI UČENIKA


ЗНАМЕНИТОСТИ НАШЕГ ГРАДА

Претпоследњег дана ове школске године одлучили смо да обиђемо знаменитости нашег града.Научили смо нешто ново о најзначајнијим објектима грађеним у стилу сецесије, архитектима  који су их пројектовали, као и о лику из грчке митологије Атласу (Атланту) који је за казну морао да носи на  плећима небески свод. Атланти на згради наше Градске библиотеке подупиру терасу наше Градске библиотеке.

Након шетње смо се одморили, дружили се са ученицима трећег разреда  и расхладили сладоледом.

РОКИН САЛАШ - ИЗЛЕТ

Први заједнички излет  смо реализовали 6. јуна. Лепо време нам је омогућило уживање у природи и активностима које смо испланирали за тај дан.На Гуљаш чарди смо обишли мини ЗОО врт и поновили оно што смо учили о домаћим и дивљим животињама на часовима света око нас.

Етно кућа на Рокином салашу била је свима занимљива.Упознали смо начин живота људи овог краја у прошлости, видели предмете и алате које су користили.Највећи утисак на  ученике оставили су пронађени остаци костију давно изумрлих мамута о којима смо стекли знање на часовима чувара природе.                                                      

Шетња до језера  послужила нам је за упознавање биљног и животињског света Лудошког језера.На оближњој њиви видели смо житарице о којима смо учили.Током радионице на салашу научили смо како се израђује таписерија.

Провели смо један диван дан заједно.Штета што није трајало дуже!

   

                                                             

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ( 26. 05. 2014. )

Сви смо се радовали посети Дечјем позоришту и уживали у представи "Тоби".

Никог није оставио равнодушним тужни псић из представе, другачији је - и зато одбачен.Ни сам не зна на кога би да личи, али је спреман на све да буде прихваћен.На крају схвата да је леп овакав какав је!

Научили смо и ми да прихватамо различитости! 


НА ЧАСУ МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

На часу музичке културе смо поновили омиљену нам песму "Брате Иво".

Решавањем ребуса (мрак) открили смо тему  и, уз помоћ

 дидактичко - функционалних слика,  научили  песму  "Чика Мрак".

У завршном делу часа смо слушали музику.

 

ЧАС МАТЕМАТИКЕ (23. 5. 2014.)

На часу математике смо  поновили поступак одузимања  и у паровима решили неколико практично применљивих задатака, а затим утврђивали одузимање  двоцифрених  бројева кроз низ задатака на три нивоа.Најбрже математичаре је чекао  додатни задатак - скривен у псећој кућици. 

Како би математика била занимљивија, поновили смо и градиво научено на часу света око нас, подсетили смо се  неких  биљака и животиња које живе на ливади.

Након решавања задатака,  састављањем мозаика открили смо  име пса са слике.

PRVA PREDHODNA ( Stranica 1 od 9 ) SLEDEĆA POSLEDNJA