vesti

 

SUSRET GENERACIJE 1976 - 40 godina od završetka škole
SUSRET GENERACIJE 1976 - 40 godina od završetka škole

Ponosni što smo bili đaci OŠ jovan Mikić slobodni smo da Vas obavestimo da smo se sreli pole 40 godina od završetka škole. U Školi Jovan Mikić smo dobili odlične temelje za život i na njima se ova generacija održala prilično vitalno.
Srdačan pozdrav ispred bivšeg 8a generacija 1976

Četrdeset godina godina nakon završetka škole sreli su se đaci 8a razreda Osnovne škole Jovan Mikić. Inicijativa je potekla od trojice bivših učenika ovog razreda Zlatka Bošnjaka, Miroslava Jarića i Lacike Vereša koji su organizovali susret u prirodi gde je jednostavno druženje omogućilo razgovore o sećanjima ali i o 40 godina života nakon osnovne škole. U generaciji su izuzetni ljudi - od izuzetne prabake do izuzetne profesorke univerziteta: dva doktora nauka, nekoliko inžinjera i ekonomista sa veoma uspešnim karijerama, preduzetnici i dobri roditelji izuzetne dece. Većina bivših đaka 8a i dalje živi u Subotici.Najveća radost susreta bila je konstatacija da su svi drugari živi i zdravi sa veoma zanimljivim životnim pričama i iskustvima te da su ratovi, socijalni i ekonomski lom devedesetih i tranzicija koja još traje svima otežali ostvarenje onog što su planirali i želeli pre 40 godina.
Generacije 1968 – 1976 je generacija na koju je škola Jovan Mikicbila ponosna. U to vreme učenici su bili veoma aktivni u literarnoj sekciji koju je vodila razredni starešina ovog odeljenja profesorica Ljubica Prćić i u likovnoj sekciji nastavnika Đerđa Boroša. Ovaj razred je bio posebno čuven po košarkašicama i košarkašima koji su osvajali prva mesta na turnirima osnovnih škola. Učenice ovog razreda su udružene sa nastavnikom fizičkog vaspitanja Šandorom Feldijembile inicijatori osnivanja košarkaškog kluba OKK Kertvaroš Elektroremont 13. maja 1976. koji je kasnije bio omladinski i kadetski prvak Jugoslavije. To je verovatno jedinstven slučaj da se ekipa osnovne škole organizovala u pravi uspešan klub.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 23.05.2016.
Detaljnije
Liga SU Šampiona RUKOMET (dečaci 5,6 razred)
Liga SU Šampiona RUKOMET (dečaci 5,6 razred)

Dana 20.05.2016. u O.Š. „Majšanski put“ održano je takmičenje u rukometu, u okviru lige SU šampiona. Naša škola zauzela je 2. mesto!

Rezultati utakmica naše škole:

O.Š. Jovan Mikić- O.Š. 10.Oktobar..............7:7,
O.Š. Ivan Milutinović- O.Š. Jovan Mikić....... 6:5,
O.Š Đuro Salaj- O.Š. Jovan Mikić................4:8,
O.Š. Jovan Mikić- O.Š. Majšanski Put..... .... 1:6.

 Ekipu vodio profesor Saša Terzija.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 20.05.2016.
Detaljnije
DAN ŠKOLE
DAN ŠKOLE

Naša škola, u petak 13.maja obeležila je dan škole, svečanom priredbom, koju su priredili učenici naše škole, uz pomoć nastavnika i ucitelja.

Na priredbi povodom Dana škole, pod sloganom „Mi u školi, škola u našem srcu“, naši učenici su pokazali stečeno znanje i veštine u okviru nastavnih i vanastavnih aktivnosti .

Detaljnije
NAGRADNI IZLET
NAGRADNI IZLET

Dobitnici nagradnog izleta u kvizu „Čitam i skitam” su u pratnji svojih bibliotekarki posetili grad Beograd. Na Dečijem odeljenju Biblioteke grada Beograda družili su sa piscem Jasminkom Petrović. Posetili su i Rimsku dvoranu u centralnoj zgradi Biblioteke a naravno i Kalemegdan gde su se zabavili i odmorili. Bio je to dan prepun knjiga,znanja,druženja i uživanja!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
UŽIVAMO U BIOSKOPU
UŽIVAMO U BIOSKOPU

Naše učiteljice odlučile su da nagrade svoje učenike. Nagradile su ih odlaskom u bioskop gde su imali priliku da pogledaju crtani film Angry birds. Uživali su u ovom divnom crtanom koji je izazvao lavinu smeha kod dece a usput im preneo i važnu poruku.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
Književni susret  sa piscem Dragicom Minjević Medaković
Književni susret sa piscem Dragicom Minjević Medaković

19.maja u školskoj biblioteci održan je književni susret ,druženje sa književnicom iz Subotice Dragicom Minjević Medaković. Učenicima je predstavila svoje knjige. Svesrdno odgovarala na dečija novivnarska pitanja. Dragica piše se o svakodnevnom životu i dešavanjima koji su prepleteni dečijom maštom.
Zauzvrat smo joj pripremili kratak program, predstavivši naše talentovane đake- sekcije Mladi bibliotekari i đake II a.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

Politehnička škola, otvorila je danas svoja vrata za sve zainteresovane učenike osmog razreda, koji su se mogli informisati i bliže upoznati sa radom ove obrazovne ustanove.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 17.05.2016.
Detaljnije
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима

У суботу 14. маја 2016. године, ученици основних школа „Свети Сава“, „Јован Микић“ и Мајшански пут,“ који похађају наставу Православног катихизиса, посетили су фрушкогорске манастире Раковац, Врдник, Јазак и Ново Хопово. Ово путовање је веома усрећило ученике, јер су из сваког манастира понели са собом неко посебно искуство, доживљај, сазнање...Манастир Раковац, са веома гостопримљивим и предусретљивим игуманом, одише страдањем кроз која је манастир пролазио током ратова, али исто тако, својим нескршивим зидинама, сведочи о својој истрајности и непобедивости. Манастир Јазак, са моштима Светог цара Уроша, подсећа на смутна и тешка времена наше историје, али и на васкрсење нових нада и поуздања у Бога. Посебно одушевљење ученици су исказали приликом посете велелепне грађевине манастира Ново Хопово и у сусрету са црквеним фрескама, које и неме говоре. Ипак, најтоплији утисак на ученике оставио је манастир Врдник (Мала Раваница). Широкогрудост монахиња овог манастира, Косовски завет који је уткан у овај манастир, делићем моштију Светог кнеза Лазара, свакако су допринели упечатљивом доживљају овог манастира. Посете светињама заиста обогаћују децу, јер јачају њихову веру, али и пружају им опипљиво и искуствено знање о историји једног народа.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 15.05.2016.
Detaljnije
UČIMO O INSTRUMENTIMA
UČIMO O INSTRUMENTIMA

11. maja 2016. godine učenici nižih razreda i njihove učiteljice imali su priliku da pogledaju i uživaju u prezentaciji Muzičke škole kao i u njihovom kratkom koncertu.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 11.05.2016.
Detaljnije
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA

Učenici koji su članovi bibliotekarske sekcije “Mladi bibliotekari” imaju sve veću tendenciju da postanu pravi glumci! Veoma su zainteresovani i vredno rade,dolaze čak i kada su bolesni,ostaju duže u školi... Iako im sekcija oduzima njihovo slobodno vreme-uopšte se ne bune. Pauze provodimo uz knjigu, čitajući i družeći se. Na osnovu bajke našeg poznatog pisca, osmislili smo našu -,jedinstvenu bajku. Ona se koja sastoji iz 9 najpoznatijih bajki i naravno kraja u kome DOBRO UVEK POBEĐUJE! Svakodnevno su marljivo vežbali i uvežbavali,da bi predstavu doveli do savršenstva! Bravo Mladi bibliotekari!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 10.05.2016.
Detaljnije