vesti

 

Liga SU Šampiona RUKOMET (dečaci 5,6 razred)
Liga SU Šampiona RUKOMET (dečaci 5,6 razred)

Dana 20.05.2016. u O.Š. „Majšanski put“ održano je takmičenje u rukometu, u okviru lige SU šampiona. Naša škola zauzela je 2. mesto!

Rezultati utakmica naše škole:

O.Š. Jovan Mikić- O.Š. 10.Oktobar..............7:7,
O.Š. Ivan Milutinović- O.Š. Jovan Mikić....... 6:5,
O.Š Đuro Salaj- O.Š. Jovan Mikić................4:8,
O.Š. Jovan Mikić- O.Š. Majšanski Put..... .... 1:6.

 Ekipu vodio profesor Saša Terzija.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 20.05.2016.
Detaljnije
DAN ŠKOLE
DAN ŠKOLE

Naša škola, u petak 13.maja obeležila je dan škole, svečanom priredbom, koju su priredili učenici naše škole, uz pomoć nastavnika i ucitelja.

Na priredbi povodom Dana škole, pod sloganom „Mi u školi, škola u našem srcu“, naši učenici su pokazali stečeno znanje i veštine u okviru nastavnih i vanastavnih aktivnosti .

Detaljnije
NAGRADNI IZLET
NAGRADNI IZLET

Dobitnici nagradnog izleta u kvizu „Čitam i skitam” su u pratnji svojih bibliotekarki posetili grad Beograd. Na Dečijem odeljenju Biblioteke grada Beograda družili su sa piscem Jasminkom Petrović. Posetili su i Rimsku dvoranu u centralnoj zgradi Biblioteke a naravno i Kalemegdan gde su se zabavili i odmorili. Bio je to dan prepun knjiga,znanja,druženja i uživanja!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
UŽIVAMO U BIOSKOPU
UŽIVAMO U BIOSKOPU

Naše učiteljice odlučile su da nagrade svoje učenike. Nagradile su ih odlaskom u bioskop gde su imali priliku da pogledaju crtani film Angry birds. Uživali su u ovom divnom crtanom koji je izazvao lavinu smeha kod dece a usput im preneo i važnu poruku.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
Književni susret  sa piscem Dragicom Minjević Medaković
Književni susret sa piscem Dragicom Minjević Medaković

19.maja u školskoj biblioteci održan je književni susret ,druženje sa književnicom iz Subotice Dragicom Minjević Medaković. Učenicima je predstavila svoje knjige. Svesrdno odgovarala na dečija novivnarska pitanja. Dragica piše se o svakodnevnom životu i dešavanjima koji su prepleteni dečijom maštom.
Zauzvrat smo joj pripremili kratak program, predstavivši naše talentovane đake- sekcije Mladi bibliotekari i đake II a.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

Politehnička škola, otvorila je danas svoja vrata za sve zainteresovane učenike osmog razreda, koji su se mogli informisati i bliže upoznati sa radom ove obrazovne ustanove.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 17.05.2016.
Detaljnije
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима

У суботу 14. маја 2016. године, ученици основних школа „Свети Сава“, „Јован Микић“ и Мајшански пут,“ који похађају наставу Православног катихизиса, посетили су фрушкогорске манастире Раковац, Врдник, Јазак и Ново Хопово. Ово путовање је веома усрећило ученике, јер су из сваког манастира понели са собом неко посебно искуство, доживљај, сазнање...Манастир Раковац, са веома гостопримљивим и предусретљивим игуманом, одише страдањем кроз која је манастир пролазио током ратова, али исто тако, својим нескршивим зидинама, сведочи о својој истрајности и непобедивости. Манастир Јазак, са моштима Светог цара Уроша, подсећа на смутна и тешка времена наше историје, али и на васкрсење нових нада и поуздања у Бога. Посебно одушевљење ученици су исказали приликом посете велелепне грађевине манастира Ново Хопово и у сусрету са црквеним фрескама, које и неме говоре. Ипак, најтоплији утисак на ученике оставио је манастир Врдник (Мала Раваница). Широкогрудост монахиња овог манастира, Косовски завет који је уткан у овај манастир, делићем моштију Светог кнеза Лазара, свакако су допринели упечатљивом доживљају овог манастира. Посете светињама заиста обогаћују децу, јер јачају њихову веру, али и пружају им опипљиво и искуствено знање о историји једног народа.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 15.05.2016.
Detaljnije
UČIMO O INSTRUMENTIMA
UČIMO O INSTRUMENTIMA

11. maja 2016. godine učenici nižih razreda i njihove učiteljice imali su priliku da pogledaju i uživaju u prezentaciji Muzičke škole kao i u njihovom kratkom koncertu.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 11.05.2016.
Detaljnije
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA

Učenici koji su članovi bibliotekarske sekcije “Mladi bibliotekari” imaju sve veću tendenciju da postanu pravi glumci! Veoma su zainteresovani i vredno rade,dolaze čak i kada su bolesni,ostaju duže u školi... Iako im sekcija oduzima njihovo slobodno vreme-uopšte se ne bune. Pauze provodimo uz knjigu, čitajući i družeći se. Na osnovu bajke našeg poznatog pisca, osmislili smo našu -,jedinstvenu bajku. Ona se koja sastoji iz 9 najpoznatijih bajki i naravno kraja u kome DOBRO UVEK POBEĐUJE! Svakodnevno su marljivo vežbali i uvežbavali,da bi predstavu doveli do savršenstva! Bravo Mladi bibliotekari!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 10.05.2016.
Detaljnije
Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti
Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Zavod za javno zdravlje Subotica je danas sa partnerima organizovao promotivnu akciju na međunarodni dan fizičke aktivnosti,a u okviru projekta "Budi drugačiji".U ovoj manifestaciji je ucestvovalo 72 učenika sedmih razreda koji su imali prilike danas da se penju na veštačkoj steni,da oprobaju svoju snagu u vučenju konopca,da provežbaju aerobik uz trenera Baneta kao i da se zabave na odbojkaškom terenu.Najbitniji cilj ove manifestacije bio je da se đaci druže i da pokažu dobru volju za saradnju kao i stvaranje dobrog raspoloženja.U tome smo svi uspeli i beležimo ovaj dan kao lepu uspomenu

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 10.05.2016.
Detaljnije