vesti

 

IZLOŽBA RADOVA NA TEMU "MOJA MAMA,MOJA BAKA,MOJA TETKA…MOJE SVE"
IZLOŽBA RADOVA NA TEMU "MOJA MAMA,MOJA BAKA,MOJA TETKA…MOJE SVE"

U školsku biblioteku pristiglo je mnogo radova naših učenika 1.i 2. razreda na temu "MOJA MAMA,MOJA BAKA,MOJA TETKA…MOJE SVE" . Svi prikupljeni radovi izloženi su u atrijumu škole.

Vest napisao-la - Vesna K. Perić - 05.03.2020.
Detaljnije
Na časovima Tehnike i tehnologije obeležen 5. mart - Međunarodni dan energetske efikasnosti
Na časovima Tehnike i tehnologije obeležen 5. mart - Međunarodni dan energetske efikasnosti

U toku prve nedelje marta, na časovima Tehnike i tehnologije, odnosno Tehničkog i informatičkog obrazovanja učenici od 6. - 8. razreda na zanimljiv način uče o energetskoj efikasnosti. Posebnim angažovanjem nastavnici doprinose podizanju svesti i promovisanju energetske efikasnosti kod učenika povodom obeležavanja Međunarodnog dana energetske efikasnosti - 5. marta.

Tim povodom igramo edukativnu dečiju društvenu igru "IGRAJ ZA ENERGIJU",  na temu energetske efikasnosti. Na zanimljiv i zabavan način naši osnovci proširuju znanje na ovu temu.

 

Vest napisao-la - osjovanadmin - 04.03.2020.
Detaljnije
 Obeležen međunarodni Dan ružičastih majica
Obeležen međunarodni Dan ružičastih majica

U sredu, 4. marta 2020. godine u našoj školi obeležen je  Dan ružičastih majica,  manifestacijom na kojoj su  učestvovale  osnovne škole koje su se prijavile na Konkurs pod nazivom „Tvoj drug te moli, ne vređaj to boli“. Učenici osnovnih škola  „ Jovan Mikić“, „Ivan Goran Kovačić“, „Sečenji Ištvan“, „Sonja Marinković“, „ Jovan Jovanović Zmaj“ „Matija Gubec“ i „Vuk Karadžić“ osmislili su  i prikazali filmove, izveli dramske prikaze, muzičke numere i recitacije na zadatu temu.  Svaka reč , simbolične poruke, metafore, verbalni i neverbalni prikaz učenika govorio je o tome da je pojava vršnjačkog nasilja nedopustiva, da je zabranjeno zlostavljati ili povređivati svog druga, kako da pomognu svom drugu u situaciji nasilja, kome da se obrate ...

Još jednom smo se uverili koliko snažno učenici uz pomoć svojih nastavnika mentora prenose poruku PROTIV vršnjačkog nasilja.

Veoma smo počastvovani učestvovanjem roditelja naših učenika.  Dragana Matković koja je član tima za zaštitu , kao i predsednica saveta roditelja Marija Uskoković bile su u ulozi članica žirija. Predsednica žirija bila je prosvetna savetnica Jadranka Kojić, koja je i proglasila prva tri osvojena mesta na današnjoj manifestaciji:

  1. mesto osvojili su učenici 6. razreda  OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta izvođenjem dramskog prikaza uz muzičku numeru pod nazivom „Nek svud ljubav sja“. Nastavnici mentori  bile su nastavnica srpskog jezika ove škole Slađana Knežević i koordinator  učeničkog parlamenta Danijela Radnić.
  2. mesto osvojio je učenik  7.a  OŠ“Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandar Macura koji je izveo tekst  na temu vršnjačkog nasilja uz muziku pesme „Verujem, ne verujem“  pevača Bajage. Mentor je bila nastavnica muzičkog vaspitanja  Dragana  Sinobad.
  3. mesto osvojili su učenici odeljenja 7.a OŠ“Jovan Mikić“ koji su izveli dramski prikaz pod nazivom  „Ne dozvoli da budem meta“  za koji je scenario napisala učenica 7.a Jelena Damjanović. Mentor je bila nastavnica srpskog jezika Snežana Čutura.

Učesnici su nagrađeni simboličkim nagradama . Zahvaljujemo se svim školama na učestvovanju. Cilj naše škole je da inicijativa obeležavanja Dana ružičastih majica koju je pokrenuo tim za zaštitu,  u narednim godinama bude što masovnija i da obuhvati sve škole naše Opštine a i šire...

Vest napisao-la - Tim za zaštitu od DNZZ -tim za zaštitu OŠ "Jovan Mikić" - 04.03.2020.
Detaljnije
Odluka o dodeli ugovora u postupku JN br 01/20
Odluka o dodeli ugovora u postupku JN br 01/20

Odluka o dodeli ugovora u postupku JN br 01/20

Vest napisao-la - adminolgica - 02.03.2020.
Detaljnije

Farsang
Bàl,bàl maszkabàl!☺️ Hagyomànyaink szerint elűztük a telet.Fànkot kaptak jutalmul a jelmezes kisdiàkok.

Maskenbal, po narodnj tradiciji. Svi učesnici su dobili krofne.

Detaljnije
Opštinsko takmičenje iz hemije
Opštinsko takmičenje iz hemije

Trifunović Tara 1. mesto,

Marčetić Helena 2. mesto,

Čpajak Grigorije 3. mesto

Dobo Armin 2. mesto

Vest napisao-la - adminolgica - 02.03.2020.
Detaljnije
KAKO MOŽEMO "ČITATI I SKITATI"?
KAKO MOŽEMO "ČITATI I SKITATI"?

Zajedničkom saradnjom bibliotekarke Gradske biblioteke i školske bibliotekarke učenici naše škole saznali su kako i gde mogu "Čitati i skitati". Uputile su učenike naše škole na već dobro poznat kviz "Čitam i skitam". Kroz pitanja i odgovore pokazale su im o čemu se radi ove godine u kvizu i otkrile im je koje vredne nagrade ih očekuju, ako urade pomenuti kviz. Učesnici kviza postaju mogući dobitnici jedne od 250 vrednih nagrada! Takođe su obavestile učenike da je u toku promocija za učlanjenje u Gradsku biblioteku po ceni od 300 dinara.

KAKO DO VREDNIH NAGRADA GRADSKE BIBLIOTEKE? Jednostavno- Učenici imaju mogućnost da sami urade on line kviz na sajtu subiblioteka.rs ili da ga urade sa našom bibliotekarkom zajedno u školskoj biblioteci.

Vest napisao-la - Vesna K. Perić - 02.03.2020.
Detaljnije
"ČITAJMO GLASNO"
"ČITAJMO GLASNO"

U našoj školi simbolično je realizovana akcija Društva školskih bibliotekara Srbije "Čitajmo glasno". "Glasno" su čitali učenici 1. razreda. Cilj ove akcije je podsticanje čitanja,negovanje maternjeg jezika kao i afirmacija kulture i umetnosti.

Vest napisao-la - Vesna K. Perić - 02.03.2020.
Detaljnije
NAJBOLJI RECITATORI NAŠE ŠKOLE
NAJBOLJI RECITATORI NAŠE ŠKOLE

Danas je škola bila puna sjajnih recitatora. Čvrsto smo im držali palčeve. Saslušali smo sve talentovane recitatore, a odluku o najboljim recitatorima prepustili smo žiriju. Članovi žirija su bili Snežana Čutura,Dušica Kosović ,Anamarija Vlahović, Valerija Horvat Rice i Vesna Kolar Perić. Imali su zaista težak zadatak-izabrati najbolje.
Najbolji ovogodišnji recitatori su Kosta Baćović 4a, Csehak Emma 1c , Kalina Reković 6 d i Sebők Cs. Szintia 5 c. Svi učesnici zaslužili su velike,ogromne aplauze,zaista su bili sjajni!

Vest napisao-la - Vesna K. Perić - 24.02.2020.
Detaljnije
ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈН 1/2020 - ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈН 1/2020 - ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА- ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА - ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈН 1/2020

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Vest napisao-la - adminolgica - 19.02.2020.
Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı